Категорія
Новини
Дата

Meta готується до повільного зростання в другому півріччі й призупинення найму — Reuters

Материнська компанія Facebook — Meta — готується до важкого другого півріччя, у якому очікує посилення макроекономічного тиску, проблемами з конфіденційністю даних на її рекламній платформі. Про це свідчить внутрішній документ компанії, який опублікувала Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Компанія повинна безжалісно розставляти пріоритети та зробити управлінські команди більш економічними, агресивними та ефективними», — зазначив Chief Product Officer Meta Кріс Кокс у документі, який було опубліковано на внутрішньому форумі компанії Workplace.
  • Кокс також додав, що компанія повинна підготуватися до роботи в ситуації повільного зростання, де командам не варто буде розраховувати на приплив нових розробників та більші бюджети.
  • Meta не відповіла на запит Reuters.

Контекст

Міжнародні технологічні компанії масово скорочують працівників — Netflix, Klarna, Redfin та ін. Перший великий раунд звільнень у Netflix пройшов у травні 2022 року. Тоді без роботи залишилося 150 осіб із основного штату та кілька десятків найманих працівників. У червні вона звільнила ще близько 300 співробітників через повільне зростання виторгу. Усього у компанії працюють близько 11 000 працівників по всьому світу.

Раніше Ілон Маск заявив, що Tesla планує скоротити 10% співробітників на тлі занепокоєння щодо ситуації у глобальній економіці. Маск уточнив, що звільнення не торкнуться працівників на виробництві електромобілів та акумуляторів, а також сонячних панелей. У червні компанія закрила один з офісів у Кремнієвій долині та звільнила близько 200 співробітників. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні