Категорія
Новини
Дата

Meta запускає конкурента Twitter. Що про це відомо

Американська корпорація Meta – материнська компанія Facebook та Instagram – 6 липня запустить аналог сервісу мікроблогів Twitter – додаток Threads. Він працюватиме на базі Instagram, пишуть TechCrunch і Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Threads функціонуватиме аналогічно до Twitter: у соцмережу можна постити текстові повідомлення, які можна лайкати, коментувати та ділитися ними. 
  • Користувачам не потрібно створювати спільноту з нуля, Threads допоможе перенести підписників із Instagram.
  • В описі програми йдеться про те, що Threads стане місцем, де люди збираються, щоб обговорити всі питання, що їх хвилюють. Майбутні користувачі зможуть взаємодіяти з персонами та однодумцями, які їх цікавлять, а також ділитися власними ідеями, думками й творчістю.
  • Користувачі з США 6 липня зможуть безкоштовно скачати Threads в App Store.
Meta запускає конкурента Twitter. Що про це відомо /Фото 1

Контекст

Як зазначає Bloomberg, чинні конкуренти Twitter, такі як Mastodon і Bluesky, перебувають у початковому стані та ще не побудували свої мережі як життєздатні альтернативи. Instagram уже кілька місяців рекламує свій додаток із різними знаменитостями й впливовими особами.

9 червня WSJ написала, що Meta представила співробітникам окрему програму, яку планує запустити через Instagram. Програму презентував директор Кріс Кокс, який назвав це «відповіддю Meta на Twitter». 

Кокс сказав співробітникам, що Meta чула від творців і громадських діячів, що вони хочуть «розумно керовану» платформу. 

Компанія веде переговори про те, щоб такі люди, як Опра Вінфрі та Далай-лама, зобовʼязалися використовувати додаток, сказав Кокс, додавши, що Meta сподівається запустити його «якнайшвидше». 

Кілька видань раніше повідомили, що програма отримає назву Barcelona. The Verge тоді знайшов кілька згадувань додатка під назвою Threads.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні