Категорія
Новини
Дата

Microsoft надасть Україні технологічну допомогу на $100 млн

Microsoft продовжить безкоштовну технологічну підтримку для України протягом 2023 року і спрямує на це додаткові $100 млн. Завдяки цьому державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні продовжать безоплатно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати в хмарі Microsoft, йдеться в повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Про це зобовʼязання повідомив віцепрезидент компанії Бред Сміт під час зустрічі з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим у Лісабоні.
  • Відповідно до сьогоднішнього рішення, загальна підтримка Microsoft для України перевищить $400 млн із початку війни в лютому. 
  • За інформацією Мінцифри, також компанія допоможе з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, таких як кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта.

Контекст

Microsoft оголосила про рішення призупинити продажі своїх продуктів та надання послуг у Росії на початку березня. Також компанія виділила понад $35 млн на допомогу Україні. 

На початку червня стало відомо, що Microsoft значно скоротить операції в Росії через «зміну економічного прогнозу та негативний вплив на бізнес» у країні. Рішення торкнеться понад 400 співробітників Microsoft, компанія забезпечить їм «повну підтримку в цей складний час», писало агентство.

Наприкінці вересня компанія Microsoft обмежила доступ до оновлення операційної системи Windows для росіян. Користувачі не можуть оновити компʼютери від Windows 10 до Windows 11.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні