Категорія
Новини
Дата

Microsoft продовжить надання безоплатних хмарних послуг українським держустановам на рік

Цьогоріч корпорація Microsoft знову продовжить безкоштовний доступ до хмар для держустанов України, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Зокрема, держпідприємства оборонної галузі, регіональні органи влади, школи, університети та лікарні користуватимуться послугами безоплатно до кінця 2024 року.

Ключові факти

  • За словами Федорова, Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів в Україні і вже надала понад $540 млн допомоги безоплатними сервісами, технічною підтримкою, обладнанням та грантами.
  • Віцепремʼєр зазначив, що це допомагає в цифровізації держустанов та захисті даних. 

Контекст

Минулого року Мicrosoft вирішив продовжити безкоштовну технологічну підтримку для України протягом 2023-го і спрямувати на це $100 млн. В рамках неї державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні безоплатно використовують цифрову інфраструктуру та працюють в хмарі Microsoft.

Також компанія допомагає з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, таких як кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта.

Влітку минулого року Amazon озвучив, що за перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну на його сервіси мігрувало понад 10 ПБайт даних від державних органів, банківської та освітньої систем України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні