Категорія
Новини
Дата

Мінцифри залучило бізнес та експертів для розвитку інновацій та цифрової економіки – Федоров

Міністерство цифрової трансформації анонсувало національну стратегію розвитку інновацій, повідомив під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, її презентують вже цієї зими.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Федорова, наразі важливо розвивати інновації і команда Мінцифри над національною стратегією. «Це про майбутнє України. Наш ключ до посилення цифрової економіки, зростання ВВП та створення мільйонних компаній», – сказав він.
  • Відомство вже проаналізувало досвід країн за рівнем ВВП, залучило бізнес та експертів. 
  • «Виокремили основні напрями роботи, а також пріоритетні сфери. Це буде зрозуміла відповідь на запитання, як розвивати інновації в Україні. Презентуємо вже цієї зими, щоб дати потужний поштовх для економічного зростання», – заявив Федоров.
  • Віцепремʼєр наголосив, що зараз в Україні є всі передумови для цього, зокрема: компанії з революційними продуктами, потужний технологічний сектор, унікальні стартапи та людський капітал.

Контекст

29 вересня під час IT Arena, однієї з найбільших техноконференцій України, Федоров поділився вісьмома технологіями сучасної війни: супутниковий зв’язок, дрони, системи ситуаційної обізнаності, морські дрони, роботизовані технології, штучний інтелект, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) та захист неба.

Нещодавно Мінцифри запустило програму Future Perfect на підтримку законопроєкту про надання англійській мові статусу міжнародної. Її мета – популяризувати вивчення англійської. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідає, як працюватиме Future Perfect.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні