Категорія
Новини
Дата

На Харківщині зруйновано або пошкоджено 45% доріг державного значення

Внаслідок бойових дій з 24 лютого у Харківській області пошкоджено або зруйновано 45% доріг державного значення у Харківській області. Загальна довжина — 1059 км. Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Частина цих доріг ще знаходиться на окупованих територіях. Скільки часу та ресурсів потрібно, щоб усе відбудувати – поки що важко прогнозувати. Першочергово, зусилля направляємо на влаштування тимчасових об‘їздів зруйнованих споруд та забезпечення проїзду пріоритетними напрямками, де це можливо», – цитується керівник Служби Андрій Алексєєв.
  • Зруйновано 16 штучних споруд на державних дорогах, з яких 12 знаходяться на балансі Служби.

Контекст

Загалом станом на 3 квітня в Україні унаслідок бойових дій зруйновано 24 000 км доріг та понад 300 штучних споруд. Збитки від пошкодження дорожньої інфраструктури (дороги та мости) під час війни наразі оцінюються у понад 900 млрд грн, сказав заступник голови «Укравтодора» Андрій Івко.

Більшість обʼєктів зруйнованої армією РФ транспортної інфраструктури можна відновити протягом двох років, вважає очільник «Укравтодору» Олександр Кубраков.

На відновлення економіки та інфраструктури після закінчення війни Україні знадобиться $600 млрд, сказав президент Володимир Зеленський на саміті, організованому газетою The Wall Street Journal.

На 19 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула $97,4 млрд, або 2,9 трлн грн. Доріг зруйновано на $29,8 млрд, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить».

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завдані військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив раніше президент банку Девід Малпасс. Оцінка не охоплює витрат для економіки України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні