Категорія
Новини
Дата

На Київщині не працює система оповіщення про повітряну тривогу через збій у «Київстарі»

Через збій у мережі мобільного оператора «Київстар» у частині населених пунктів Київської області не працює система оповіщення, повідомив очільник ОВА Руслан Кравченко. Наразі ОВА вживає заходів, щоб жителі області отримували інформацію про сигнал «Повітряна тривога».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Через збій не працює система оповіщення в низці населених пунктів: Бучі, Ірпені, Вишневому, Березані, Сквирі, Ржищеві, Таращі, Володарці, у Гірській територіальній громаді (Бориспільській район).
  • Також є точкові відключення системи оповіщення в місті Борисполі і ще в 75 населених пунктах. Водночас в усіх цих населених пунктах сигнал «Повітряна тривога» дублюється іншою системою оповіщення.
  • В ОВА додали, що у тих населених пунктах, де є проблеми з роботою системи, будуть працювати екіпажі патрульної поліції та ДСНС, які через гучномовці сповіщатимуть про повітряну небезпеку.
  • У самому Києві збій у роботі «Київстару» не впливає на роботу системи оповіщення, повідомили у КМДА.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин. Водночас генеральний директор компанії Олександр Комаров повідомив, що терміни відновлення сервісів «Київстару» після масштабного збою поки що остаточно не зрозумілі.

Служба безпеки України (СБУ) вже відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні