Категорія
Новини
Дата

На Одеській митниці виявили майже 250 прихованих від розмитнення контейнерів

Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора провели ревізію на Одеській митниці та виявили приховані від розмитнення контейнери, на території терміналу їх було 247, повідомляє пресслужба. Розпочався огляд терміналу й вмісту контейнерів. Минулого місяця СБУ ліквідувала корупційну схему на Одеській митниці – розкрадали мільйони гривень на експорті українського зерна

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, заходи правоохоронців відбуваються в межах рішень президента України та РНБО щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.
  • Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.
  • «Наразі даватиметься правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії Росії проти України не вжили жодних заходів для своєчасного наповнення бюджету», – кажуть у бюро.
  • В ДБР нагадали, що 18 жовтня працівники ДБР виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів. Під час обшуків на території контейнерних терміналів слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування. Вартість товару складала щонайменше 1,5 млрд грн

Контекст

Раніше правоохоронці викрили понад 10 високопосадовців, які нібито причетні до схеми розкрадання коштів на експорті українського зерна. Серед них – заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці. За оцінками СБУ, збитки бюджету становлять 5,2 млрд грн.

Вчора заступника голови Державної митної служби Руслана Черкасського відсторонено від виконання повноважень і стосовно нього порушено дисциплінарне провадження, уряд тимчасово поклав виконання обовʼязків голови Державної митної служби на Сергія Звягінцева. Також Кабмін звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Державної митної служби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні