Володимир Кудрицький /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Наглядова рада проголосувала за звільнення Кудрицького з посади керівника «Укренерго»

1 хв читання

Володимир Кудрицький Фото надано пресслужбою

Четверо членів наглядової ради «Укренерго» з шести проголосували за звільнення керівника компанії Володимира Кудрицького, повідомив Forbes співрозмовник, знайомий із результатами засідання.

Питання звільнення Кудрицького піднімали на Ставці головнокомандувача. Якби не це, Кудрицький мав обіймати посаду голови правління «Укренерго» до серпня 2025 року.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Наглядова рада «Укренерго» зібралася на нараду пізно ввечері 2 вересня. Зустріч ініціював Володимир Кудрицький, розповів Forbes співрозмовник з енергетичних кіл у владі, який говорив анонімно через чутливість ситуації.
  • Кудрицький перебуватиме на посаді голови правління «Укренерго» до 4 вересня.
  • Після звільнення Кудрицького виконувати обов’язки керівника «Укренерго» буде нинішній член правління Олексій Брехт.

Контекст

30 серпня під час засідання Ставки верховного головнокомандувача президент України Володимир Зеленський вирішив, що голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням. Причина рішення Ставки – незавершені захисні конструкції навколо підстанцій «Укренерго», що після російського масованого обстрілу 26 серпня призвело до перебоїв із постачанням електрики.

«Укренерго» – оператор української енергосистеми, від стабільної роботи якого залежить енергетична безпека країни. Володимир Кудрицький займає посаду голови правління «Укренерго» за контрактом, строк якого спливає у серпні 2025 року.

Нині у наглядовій раді «Укренерго» шість членів: незалежні – Даніель Доббені, Педер Андреасен, Роман Піонковскі, та представники держави – Юрій Бойко, Юрій Токарський, Олександр Баранюк. Одне місце вакантне, відколи в квітні 2022 року Міністерство енергетики припинило повноваження незалежного члена наглядової ради Деяна Остоїча у звʼязку з поданою ним заявою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд