Категорія
Новини
Дата

НАЗК внесло OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни

1 хв читання

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні пресслужби. Рішення ухвалили через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у РФ та фактичне визнання так званих Л/ДНР.

Ключові факти

  • Російський ОТП Банк залишається одним із провідних банків на ринку фінансових послуг РФ навіть після вторгнення в Україну.
  • Так, згідно зі звітністю OTP Group за 2021 рік, чистий прибуток російського банку склав 37,6 млрд форинтів, або 7,6% від сукупного прибутку групи.
  • «Як стало відомо зі ЗМІ, банк також надає пільгові умови кредитування російським військовим», – повідомили у НАЗК.
  • Агентство зазначає, що росіяни, призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, а також їхні сім’ї можуть подати заяву на надання відтермінування платежів за кредитами та позиками. При цьому банки посилаються на закон РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ, фактично визнаючи так звані Л/ДНР.
  • «Таким чином, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму», – сказано у повідомленні.

Контекст

OTP Bank є вже 24-тою компанією, яку НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни. У березні агентство внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International (RBI) до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні пресслужби. Рішення ухвалили через визнання групою так званих Л/ДНР та допомогу економіці РФ.

У НАЗК повідомили, що ОТП Банк становить основу міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group), яка є одним із лідерів ринку фінансових послуг Центральної та Східної Європи згідно з даними Будапештської фондової біржі. OTP Bank має дочірні банки у Росії, Україні, Хорватії, Словенії, Словаччині, Чорногорії й Румунії.

OTP входить до 50 найбільших банків Росії, а по низці напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більше ніж в 1850 населених пунктах Росії.

Зазначений банк займає друге місце на ринку POS-кредитування з часткою цього ринку 15,3% і восьме місце на ринку кредитних карт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні