Категорія
Новини
Дата

НАЗК внесло OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні пресслужби. Рішення ухвалили через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у РФ та фактичне визнання так званих Л/ДНР.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Російський ОТП Банк залишається одним із провідних банків на ринку фінансових послуг РФ навіть після вторгнення в Україну.
  • Так, згідно зі звітністю OTP Group за 2021 рік, чистий прибуток російського банку склав 37,6 млрд форинтів, або 7,6% від сукупного прибутку групи.
  • «Як стало відомо зі ЗМІ, банк також надає пільгові умови кредитування російським військовим», – повідомили у НАЗК.
  • Агентство зазначає, що росіяни, призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, а також їхні сім’ї можуть подати заяву на надання відтермінування платежів за кредитами та позиками. При цьому банки посилаються на закон РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ, фактично визнаючи так звані Л/ДНР.
  • «Таким чином, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму», – сказано у повідомленні.

Контекст

OTP Bank є вже 24-тою компанією, яку НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни. У березні агентство внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International (RBI) до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні пресслужби. Рішення ухвалили через визнання групою так званих Л/ДНР та допомогу економіці РФ.

У НАЗК повідомили, що ОТП Банк становить основу міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group), яка є одним із лідерів ринку фінансових послуг Центральної та Східної Європи згідно з даними Будапештської фондової біржі. OTP Bank має дочірні банки у Росії, Україні, Хорватії, Словенії, Словаччині, Чорногорії й Румунії.

OTP входить до 50 найбільших банків Росії, а по низці напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більше ніж в 1850 населених пунктах Росії.

Зазначений банк займає друге місце на ринку POS-кредитування з часткою цього ринку 15,3% і восьме місце на ринку кредитних карт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні