Категорія
Новини
Дата

Netflix підвищить ціни на підписку після повного завершення страйків у Голлівуді

Стрімінговий сервіс Netflix планує підвищити ціни для підписників після завершення страйку акторів, пише The Wall Street Journal. Це зробить більш привабливою опцію підписки з рекламою, впровадженню якої Netflix опирався протягом років. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сервіс розглядає підвищення цін на кількох ринках у всьому світі, але ймовірно почне підвищувати ціни з США та Канади. Видання не повідомляє, коли точно компанія підвищить вартість підписки та коли відбудуться ці зміни. 
  • За останній рік вартість підписки без реклами в основних стрімінгових сервісів зросла приблизно на 25%, оскільки сервіси намагаються вийти на прибутковість і спонукають клієнтів, які орієнтуються на ціну, переходити на рекламну версію підписки. 
  • Нещодавня хвиля підвищення цін сталася після того, як розважальні компанії втратили мільярди доларів, витрачаючи значні кошти на контент, водночас зберігаючи низькі ціни на свої послуги в гонитві за швидким зростанням.
  • Великі стрімінгові платформи намагаються залучати підписників за допомогою спортивних трансляцій. Зокрема співрозмовники WSJ зазначають, що Disney+ обговорює запуск нової спортивної підписки за межами США, Warner Bros. Discovery планує додати спортивні трансляції до свого сервісу Max, а Apple TV+ пропонує сезонну підписку на американську футбольну лігу – MLS.

Контекст 

Американська гільдія акторів (SAG-AFTRA) оголосила про забастовку 13 липня 2023 року, майже через два місяці після того, як аналогічний страйк оголосила Гільдія сценаристів. Обидві Гільдії вимагали підвищення ставок і роялті, а також захисту їхньої роботи від використання ШІ. 

Серед вимог акторів було в тому числі й збільшення роялті від переглядів на стрімінгових платформах. 

Наразі тривають переговори між профспілкою акторів SAG-AFTRA та Альянсом виробників кіно і телебачення (AMPTP), який представляє студії. Черговий раунд переговорів запланований на 4 жовтня. 

27 вересня стало відомо, що Гільдія сценаристів (WGA) уклала попередню угоду з AMPTP після п’яти місяців невдалих переговорів. За даними WSJ, сторони зійшлися на компромісі. WGA оцінила вартість трирічної угоди в $233 млн на рік, хоча раніше вимагала операцію на $429 млн, а альянс пропонував лише $86 млн на рік.

Крім того, WGA домоглася обмежень на використання ШІ, встановлення мінімальної кількості персоналу в кімнатах телесценаристів на проєктах, бонусів за кількість переглядів на стрімінгових каналах, щорічної індексації мінімальної заробітної плати – на 5%, 4% та 3,5% протягом трьох років, пише Hollywood Reporter. Остаточно затвердити угоду планують до 9 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні