Категорія
Новини
Дата

Німеччина блокує постачання естонської зброї в Україну. – Wall Street Journal

Влада Німеччини блокує постачання зброї з Естонії до України на тлі загрози російського вторгнення, пише Wall Street Journal. Причина – політика Берліну щодо експорту зброї до регіонів з напруженою ситуацією.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Естонія запросила дозвіл у ФРН через німецьке походження зброї. Представник уряду Естонії сказав, що країна все ще сподівається переконати Німеччину змінити свою думку. «Естонія продемонструвала, що хоче допомогти Україні всіма можливими способами», – сказав радник міністра оборони Естонії Крісто Енн Вага.
  • Офіційний Берлін, на відміну від союзників з НАТО, відмовляється від постачання летальної зброї до України. Все це через «тривалу політику Німеччини щодо експорту зброї до регіонів з напруженою ситуацією».
  • Постачання зброї може посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, вважають урядовці ФРН. Ця позиція закріплена у коаліційній угоді чинного уряду.

Контекст

Естонія хотіла відправити в Україну гаубиці Д-30, які стріляють 122 мм снарядами приблизно на 20 км. Їх виготовили у СРСР та розмістили у колишній НДР. Після воззʼєднання Німеччини гаубиці було відправлено до Фінляндії, яка своєю чергою передала їх Естонії у 2009 році. Окрім гаубиць, Естонія планувала постачити Україні протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) Javelin.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні