Категорія
Новини
Дата

Nissan планує відмовитися від продажу неелектричних машин у Європі до 2030 року

Японський автовиробник Nissan Motor Co. має намір до 2030 року повністю припинити продаж у Європі неелектричних автомобілів, замінивши їх на електрокари та гібриди, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Генеральний директор Nissan Макото Учіда сказав, що до кінця десятиліття лінійка моделей буде обмежена електромобілями, що посилює попередні цілі компанії.
  • «Немає шляху назад. Світу необхідно відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння, – заявив він. – На нас лежить відповідальність бути частиною рішення та частиною екосистеми».
  • Він також сказав, що японському автовиробнику терміново необхідно «трансформуватися», щоб конкурувати з Tesla та новими китайськими автовиробниками, і що він очікує на більш високі, ніж прогнозувалося, продажі електромобілів по всьому світу, у тому числі в Північній Америці.
  • «У нас був свій план, але світ розвивається», – сказав Учіда Financial Times. – Нам потрібно адаптуватися».
  • Nissan планує виставити на продаж 19 нових моделей електромобілів до кінця десятиліття і продаватиме свої гібридні моделі в країнах, які «не мають достатньої інфраструктури» для заряджання електромобілів.
  • Nissan готує нову стратегію на кінець цього року. За його словами, при розробці своїх планів компанія може розглянути можливість поділу частин бізнесу на різні підрозділи, подібно до партнера по альянсу Renault, який розділив свої підрозділи з виробництва двигунів і акумуляторів, сказав він.

Контекст

Продажі електромобілів у всьому світі зросли минулого року в основному за рахунок Китаю й Європи, що принесло полегшення в цілому автомобільному ринку, який постраждав від економічних проблем, інфляції та виробничих збоїв. Продажі електрокарів зросли на 68% порівняно з 2021-м. За даними LMC Automotive, за весь рік на повністю електричні мобілі припало 11% від загального обсягу продажу автомобілів у Європі та 19% – у Китаї. 

У першому кварталі цього року Китай продав за кордон більше автомобілів, ніж будь-яка інша країна, частково через стрибок продажів до Росії. Країна експортувала 1,07 млн автомобілів за перші три місяці року, випередивши давнього лідера Японію, повідомила консалтингова компанія AlixPartners.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні