Категорія
Новини
Дата

NovaPay запустила кредитування для малого та середнього бізнесу

1 хв читання

Фінансова компанія NovaPay, що входить в групу компаній NOVA,  запускає кредитування малого та середнього бізнесу, а саме ФОПів, які є резидентами України та клієнтами Нової пошти і NovaPay.

Раніше NovaPay анонсувала запуск кредитних ліній для МСБ у червні, а також випуск кредитних карток.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами фінансового директора NovaPay Ігоря Приходька, програма кредитування від NovaPay для ФОПів ділиться на два типи кредитів: короткостроковий і довгостроковий.
  • Короткостроковий кредит – до 3 місяців – від 50 000 грн до 500 000 грн, його базова процентна ставка – 30% річних. Повернення кредиту – в кінці строку кредитування. 
  • Довгостроковий кредит – до 2 років – на суму від 100 000 грн до 1 000 000 грн, базова процентна ставка – 30% річних. Повернення кредиту – щомісячно, аннуїтетними платежами. 
  • Щоб оформити кредит, підприємець має бути резидентом України, клієнтом Нової пошти і NovaPay, мати стабільний дохід і відкритий платіжний рахунок у NovaPay. Також необхідно підготувати необхідний пакет документів, отримати схвалення суми та типу кредиту і підписати кредитний договір.

Контекст

NovaPay – це міжнародний фінансовий сервіс, що входить до групи компаній NOVA (Нова пошта) і вже 12 років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн у понад 3 500 відділеннях Нової пошти. 

У квітні 2023 року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу.

У 2023 році обсяг переказів у межах України становив 728 млрд грн. Це вдвічі більше, ніж у 2022-му. Лідером за сумою переказів стала NovaPay. За даними НБУ, компанія обіймає 32% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів.

Наприкінці 2022 року NovaPay запустила свій перший кредитний продукт для приватних клієнтів – Посилка в кредит. За півтора роки його роботи компанія видала понад 132 000 кредитів на суму близько 850 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд