Категорія
Новини
Дата

Один з найбільших фотобанків світу Depositphotos йде з Росії та Білорусі. Всі продажі припинено – забрати передплати тільки після зняття санкцій

Заснований в Україні фотобанк Depositphotos та американська компанія VistaCreate долучилися до технологічного бойкоту російського та білоруського ринків

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Росія та Білорусь були одними з найбільших ринків для Depositphotos. «Але вибір було зроблено одноголосно», – повідомив віце-президент VistaCreate та Depositphotos компанії Вадим Нехай.
  • Depositphotos та VistaCreate – материнська компанія, що придбала фотосток у жовтні 2021-го – припиняють всі продажі й надання послуг клієнтам та партнерам з Російської Федерації і Республіки Білорусь.
  • Скасовується прийом платежів, доступ до сервісу клієнтам та партнерам із зазначених країн. Компенсації за передплачені сервіси перерахують клієнтам лише після зняття міжнародних санкцій.

Контекст:

Фотобанк Depositphotos у 2009-му році запустив у Києві уродженець російського Ярославля, а нині громадянин Кіпру Дмитро Сергеєв.

За весь час Depositphotos підняв $8 млн інвестицій. Контрольний пакет – 55,9% за даними відкритих реєстрів – залишався у Сергєєва. Решта – у топ-менеджменту, анонімних акціонерів та інвесторів. Серед них були інвесткомпанія TMT Investments, ЄБРР, український фонд AVentures Capital.

Це один з найбільших фотобанків у світі з бібліоткеою на понад 233 млн фото, відео, шаблонів та інших файлів. З 2017 року компанія розвиває власний онлайн-фоторедактор Crello.

У жовтні 2021 року засновник продав своє дітище компанії VistaPrint, що входить до холдингу Cimpress, за $85 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні