Категорія
Новини
Дата

«ОКО ЗА ОКО 3». Фонд «Повернись живим» оголосив про свій найбільший проєкт із бізнесом

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з АЗК ОККО розпочали збір «ОКО ЗА ОКО 3». Його мета – 500 млн грн для Десантно-штурмових військ. Про це йдеться в пресрелізі Фонду.

Ключові факти

  • На зібрані кошти Фонд планує забезпечити роти ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК) у 10 підрозділах ДШВ. 
  • «Безпілотники показують високу ефективність, а РУБАКі частково забирають на себе функцію артилерії і за сприятливих умов можуть суттєво змінювати театр бойових дій», – коментує заступник директора Фонду «Повернись живим», ветеран Олег Карпенко.     
  • У рамках «ОКО ЗА ОКО 3» підрозділи ДШВ отримають 10 бойових Пульстронів – комплексів розвідки та знищення вартістю 50 млн грн за один. У Пульстрон, зокрема, увійдуть ударні та розвідувальні дрони, транспорт, зв’язок і все необхідне для управління. 
  • Підтримати проєкт «ОКО ЗА ОКО 3» можна заправляючись на всіх АЗК ОККО брендовим пальним: 1 грн із кожного літра Pulls 95 або Pulls Diesel автоматично «летить» на комплекси розвідки та знищення для ДШВ. Також підтримати проєкт можна переказом на спецрахунок або донатом на «банку»
«ОКО ЗА ОКО 3». Фонд «Повернись живим» оголосив про свій найбільший проєкт із бізнесом /Фото 1
«ОКО ЗА ОКО 3». Фонд «Повернись живим» оголосив про свій найбільший проєкт із бізнесом /Фото 2
«ОКО ЗА ОКО 3». Фонд «Повернись живим» оголосив про свій найбільший проєкт із бізнесом /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

«ОКО ЗА ОКО 3» – це вже третій спільний проєкт Фонду «Повернись живим» та компанії ОККО. 

Перший етап стартував 1 листопада 2022 року. Його метою було акумулювати 325 млн грн на 25 авіаційних комплексів ШАРК. Збір завершили 10 квітня 2023 року. Силам оборони України було передано 25 розвідкомплексів. 

Другий етап «ОКО ЗА ОКО» стартував 11 квітня 2023 року. Його ціллю був збір 400 млн грн на кулемети, 82-мм міномети і крупнокаліберні гранатомети для Сил ТрО. Збір завершили 10 грудня 2024 року. Сили ТрО отримали всю партію кулеметів та перші партії мінометів і гранатометів.

З початку великої війни мережа АЗС ОККО спрямувала на допомогу війську та відновлення країни понад 1,3 млрд грн.

За шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернись живим» та Фонду Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччя 2022-го. Однак у червні було зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

Основну частину донатів за перше півріччя зібрала платформа United24 – понад 5,5 млрд грн, або 66% від загального обсягу. На рахунки фонду «Повернись живим» надійшло понад 1,8 млрд грн (22%), а до Фонду Сергія Притули – близько 1 млрд грн (12%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні