Категорія
Новини
Дата

Олександр Клименко призначений керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Олександр Клименко очолив Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. 9 липня комісія затвердила Клименка кандидатом на очільника САП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Новий генпрокурор Андрій Костін одразу після свого призначення затвердив керівником САП Клименка, повідомив Єрмак.
  • За словами голови Офісу президента, «боротьба з корупцією є пріоритетом для України», оскільки від її успішності залежить інвестиційна привабливість країни та свобода бізнесу.

Контекст

Конкурс на голову САП розпочався в січні 2021 року. У фінал вийшли двоє кандидатів: детектив НАБУ Олександр Клименко (246 балів) і прокурор Генпрокуратури Андрій Синюк (229 балів).

19 липня комісія затвердила Олександра Клименка кандидатом на очільника САП. Колишній детектив НАБУ пройшов належну спецперевірку, про що комісія САП звітувала 27 липня. Заступником Клименка буде Синюк.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи у Верховній Раді, закликала Україну зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію, а також активізації боротьби з корупцією, призначивши керівників САП і НАБУ.

27 липня Верховна Рада підтримала призначення народного депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Костіна генеральним прокурором України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні