Категорія
Новини
Дата

Подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити його відтепер можна в «Дії»

В застосунку «Дія» відтепер можна подати декларацію платника єдиного податку 2% та сплатити його. Процес максимально автоматизований, повідомив віцепремʼєр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Подати декларацію можна за декілька кліків: авторизуйтеся в «Дії», у меню Послуги виберіть Податки ФОП – Декларація платника єдиного податку 2% за відповідний місяць; введіть суму отриманого доходу за обраний місяць; перевірте контактні дані та декларацію; підпишіть її Дія.Підписом та надішліть.
  • Оплата проводиться так само за кілька кліків: авторизуйтеся в «Дії», у меню Послуги виберіть Податки ФОП – Сплата єдиного податку 2% за відповідний місяць; введіть суму отриманого доходу за обраний місяць і перевірте розраховану суму податку до сплати; виберіть спосіб оплати та сплатіть; зарахування коштів відбувається протягом трьох робочих днів, перевірити можна в Розрахунках з бюджетом.

Контекст

Послуга доступна для ФОПів-спрощенців третьої групи, які подали заяву в податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%. Декларація подається до 20 числа кожного місяця за доходи, отримані в попередньому місяці, починаючи з травня і до скасування воєнного стану на території України. Сплата єдиного податку 2% доступна в застосунку до кінця кожного місяця за попередній, тобто ще 10 днів після граничного терміну подання декларації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні