Вітрина магазину мережі Greenpoint
Категорія
Новини
Дата

Польський бренд жіночого одягу Greenpoint виходить на ринок України

Вітрина магазину мережі Greenpoint

Польська мережа магазинів жіночого одягу Greenpoint у 2024 році відкриє 20 франчайзингових магазинів в Україні. Про це Forbes повідомили в компанії Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним агентом і партнером Greenpoint в Україні. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Україна стане першим закордонним ринком з фізичними магазинами польського бренду. Як зазначають в RDA, польські fashion бренди та онлайн-платформи демонструють хороші результати в Україні, що стало «вагомим фактором» для прийняття рішення Greenpoint про вихід на український ринок. 
  • «Зараз розглядаються варіанти як з продажу майстер-франшизи, так і регіональних франшиз декільком партнерам. Водночас компанія RDA буде проводити пошук франчайзі, надавати переговорний супровід, та виконувати консалтингову функцію для Greenpoint», – зазначив гендиректор RDA Андрій Лотоцький.
  • За його словами, умови франшизи від Greenpoint «досить лояльні в порівнянні із більшістю fashion-гравців», і компанія готова індивідуально підходити до договорів із франчайзі. 
  • Топменеджер RDA додає, що Greenpoint зацікавлений насамперед у відкритті магазинів в торгових центрах, так як цей формат є зрозумілішим для керівництва компанії. 
  • В 2024 році компанія націлена відкрити 20 магазинів в Україні, а впродовж наступних років їх кількість може збільшитись у кілька разів, зазначив Лотоцький.
  • «Перш за все компанія націлена на розвиток у Києві та західних регіонах країни. Але в цілому Greenpoint готовий відкривати магазини в населених пунктах від 30 000 населення, що дуже розширює потенційну географію розвитку мережі», – наголосив топменеджер RDA.

Контекст

Greenpoint – польський модний бренд, що займається проектуванням та виробництвом жіночого одягу та аксесуарів понад 30 років. Мережа компанії налічує 219 торгових точок у Польщі, 124 з яких працюють на умовах франшизи. 

У 2022 році магазини greenpoint відвідали 9,5 млн осіб, а загальний річний обсяг продажів з урахуванням міжнародних ринків склав понад 2,5 млн товарів.  

Окрім Польщі, бренд представлений у Словаччині, Румунії, Литві, Чехії, Угорщині, Австрії, Німеччині, Нідерландах, Болгарії, Італії, Іспанії та Хорватії. Проте на цих ринках продажі компанії відбуваються через канал e-commerce – партнерські маркетплейси.

Цільова аудиторія бренду – жінки у віковій категорії 30+, які віддають перевагу класичним, стриманим та універсальним фасонам одягу. Компанія має в своєму портфоліо чотири стилі одягу: casual, business casual, sport та nightwear. Колекції оновлюються двічі на рік.

В RDA вважають, що з урахуванням асортименту, цінової категорії та формату на українському ринку Greenpoint конкуруватиме з такими брендами, як Vovk, Must Have і Orsay.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні