Категорія
Новини
Дата

Понад 200 іноземців подали заявки на е-резидентство – Федоров

1 хв читання

За тиждень від іноземних громадян надійшло понад 200 заяв у межах програми uResidency, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Очікується, що за рік вдасться долучити 1000 резидентів.

Завдяки програмі електронного резидентства іноземці можуть зареєструвати і вести бізнес, а також сплачувати податки в Україні.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Програма дає змогу іноземцям зареєструвати бізнес під ключ в Україні без фізичної присутності. Отримання статусу безоплатне, податок становить 5%, уся звітність повністю автоматична.
  • «Запустили перший міжнародний цифровий продукт uResidency та вже отримуємо заявки від майбутніх резидентів. Загалом надійшло більш ніж 200 заяв від іноземців», – написав Федоров.
  • На першому етапі програма доступна для громадян Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії, далі планується розширити перелік країн. 

Контекст

У 2021 році віцепремʼєр з інновацій Михайло Федоров заявив, що Україна впроваджуватиме е-резидентство. Він повідомляв, що за 6,5 років існування е-резидентство принесло Естонії €63 млн надходжень до бюджету, з яких €17,5 млн – лише у 2020-му. 

У довоєнному 2021-му Федоров зазначав, що Мінцифри запустило лендинг проєкту, де зареєструвалося близько 1300 іноземців, зацікавлених в електронному резидентстві. Очікувалося 3000 резидентів до кінця 2022 року та близько $1,5 млн податкових надходжень до бюджету. 

6 жовтня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про е-резидентствоe-резидентство – це можливість для підприємців з інших країн вести бізнес в Україні та за кордоном як українська фізособа-підприємець, використовувати онлайн-сервіси та можливості держави.

27 вересня Міністерство цифрової трансформації запустило проєкт «е-резидент» для громадян Словенії, Індії, Пакистану й Таїланду, що дає їм змогу відкривати рахунки й вести бізнес в Україні. Мінцифри очікує, що за перший рік роботи отримає 1000 е-резидентів. За попередніми підрахунками Мінцифри, вони мають генерувати додаткових $1 млн на рік для українського бюджету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд