Категорія
Новини
Дата

Популярний серед українських стартапів американський необанк Mercury пояснив, що є передумовою блокування рахунків

1 хв читання

Американський необанк Mercury блокуватиме ті українські рахунки, власники яких проживають в Україні або мали там часту активність акаунта. Про це йдеться у письмовому коментарі необанку Forbes. Засновники низки українських стартапів 22 липня отримали листи від Mercury з попередженням про блокування рахунків 13 серпня. Це найпопулярніший серед українських стартапів іноземний банк.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Нещодавно Mercury оновив вимоги до своїх клієнтів, ідеться у письмовій відповіді компанії. «Ми більше не можемо підтримувати частину клієнтів через адреси, які вони надали, або місця, де ми фіксували часту активність в обліковому записі», — зазначається в коментарі.
  • У списку 37 країна, станом на 25 липня. Серед них — Україна, Росію, Білорусь, Іран, Північна Корея, Сирія тощо.
  • Облікові записи, які були попереджені про блокування, були ідентифіковано на основі ділових і житлових адрес, наданих компанії під час реєстрації та оновлень KYC/KYB, а також на основі частого розташування облікових записів (через IP-адреси, ідеться у коментарі. «Паспорти не враховувалися в цих рішеннях про виключення», — зазначається у відповіді Mercury.
  • Компанія відмовилася надавати Forbes уточнення, чому відбулися зміни вимог до клієнтів та називати кількість українських компаній, рахунки яких будуть заблоковані.
  • «Ми розуміємо, як це може вплинути на невелику кількість постраждалих клієнтів, і ми спілкуємося безпосередньо з власниками бізнесу про наступні кроки для плавного переходу від Mercury», — ідеться у коментарі.

Контекст

22 липня засновники низки українських стартапів отримали листи від американського необанку Mercury з повідомленням про блокування рахунків 13 серпня. «Ви матимете повний доступ до вашого рахунку до 6 серпня», – ішлося в листах, які масово почали публікувати в соцмережах українські підприємці.  

З проблемою зіштовхнулися десятки українських стартапів, які повідомили про це у соцмережах: Petcube, Happy Monday, Fuelfinance, Input Soft, Bank of Memories, Osavullemon.io, Metaenga. Також про блокування повідомив венчурний фонд ZAS Ventures

Нацбанк планує звернутися до посольства України у США з проханням розʼяснити американським держструктурам, як місцеві банки можуть чітко відрізняти статус різних клієнтів, повʼязаних з Україною. Інструментарій для цього існує з 2022-го та є затвердженим Єврокомісією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд