Категорія
Новини
Дата

Порошенко дізнається про запобіжний захід 19 січня. Суддя Печерського суду переніс оголошення рішення

1 хв читання

Печерський суд Києва оголосить рішення про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України Петру Порошенку 19 січня. Початок засідання призначено на 14:00.

Ключові факти

  • Петро Порошенко, який з кінця грудня перебував за кордоном, повернувся до України 17 січня вранці. Він відразу ж приїхав на засідання Печерського районного суду, де йому обирали запобіжний захід.
  • Прокурори просили для Порошенка арешт на два місяці з альтернативою внесення 1 млрд грн застави. Також вони просили накласти на лідера ЄС зобовʼязання прибувати до слідчого та суду, не виїжджати з Києва без дозволу, здати паспорт для виїзду за кордон та носити електронний браслет.
  • Серед ризиків сторона звинувачення називала те, що підозрюваний може тиснути на свідків, перешкоджати слідству та приховувати докази. Збитками прокуратури вважають оплату за вугілля з окупованого Донбасу.
  • Захист Порошенка заявляв про незаконне переслідування клієнта та політичні мотиви звинувачень. Адвокати просили суд не призначати жодного запобіжного заходу.
  • Засідання суду розпочалося об 11:40. Близько 18:00 суддя Печерського районного суду Олексій Соколов пішов у дорадчу кімнату і знаходився там майже 5 годин. Трансляцію засідання вів YouTube-канал Порошенка.

Контекст

В грудні Порошенку підписали підозру у держзраді. СБУ та Офіс генпрокурора вважають, що пʼятий президент України брав участь у схемі голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Нібито Порошенко допоміг зірвати постачання вугілля з ПАР, щоб натомість в Україну поставлялося вугілля, яке видобувається на окупованій частині Донбасу.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка. Серед заарештованих активів: квартири у Києві та Вінниці, будинок у Козині, земельні ділянки, акції приватних компаній та інше.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні