Категорія
Новини
Дата

Президент «Київстара» розповів, коли компанія може почати відновлення мобільного звʼязку

З 13 грудня оператор «Київстар» почне поступово відновлювати мобільний звʼязок. Про це в інтервʼю Forbes повідомив президент компанії Олександр Комаров.

Ключові факти

  • «Базовий сценарій – я сподіваюся, що ми завтра (13 грудня. – Ред.) почнемо відновлювати цей сервіс. Але є дуже великий рівень невизначеності. Ви відновлюєте працеспроможність якоїсь системи, і у вас починають вилазити нові проблеми», – сказав президент «Київстару».
  • Він додає, що компанія перевіряє всю систему, щоб у ній не залишилося ворожого софту або бекдорів, які залишила кібератака.
  • «Ми вже частково відновили фіксований інтернет для нашої бази інтернету для дому. Крок за кроком ми найближчим часом відновимо сервіси для всієї клієнтської бази фіксованого інтернету», – сказав Комаров.
  • Усі підключення компанія робить вручну. «Це складний ітераційний процес. З одного боку, ми відновлюємося, з іншого – обмежені ресурсом, тому що будь-які підключення до мережі роблять не автоматично, а вручну через відповідну перевірку», – сказав Комаров.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров повідомив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна з версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Більше про збій у мережі «Київстар» та його причини читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні