Категорія
Новини
Дата

Прибуток IT-гіганта EPAM торік знизився на 0,6%, до $417 млн

Чистий прибуток міжнародної сервісної IT-компанії EPAM за підсумками 2023 року становив понад $417 млн, це на $2 млн, або на 0,55%, менше, ніж у 2022-му, йдеться у фінансовій звітності EPAM. Дохід компанії теж знизився, до $4,691 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дохід EPAM минулого року знизився на 2,8%, до $4,69 млрд. У 2022 році показник становив $4,82 млрд.
  • За четвертий квартал дохід становив $1,157 млрд, що на 6% менше, ніж роком раніше.
  • За словами генерального директора і президента EPAM Аркадія Добкіна, результати діяльності EPAM у 2023-му відображають здатність компанії «орієнтуватися в нестабільному попиті та макроекономічному середовищі».
  • Він додав, що після перебалансування більшості платформ доставки в Європі, Індії, Азії та Латинській Америці та уточнення стратегії зростання компанія тепер зосереджена на активному використанні великих даних, інженерних і консалтингових послуг, щоб отримати вигоду з можливостей генеративного штучного інтелекту.
Прибуток IT-гіганта EPAM торік знизився на 0,6%, до $417 млн /Фото 1
  • Відповідно до звіту, загальна чисельність персоналу EPAM станом на 31 грудня 2023 року становила приблизно 53 150 осіб, це на 10,4% менше, ніж на кінець 2022-го.
  • Компанія очікує, що у 2024 році темпи зростання доходів у річному обчисленні перебуватимуть у діапазоні від 1% до 4%. 

Контекст

EPAM Systems – головний IT-роботодавець України. До війни у компанії тут було понад 12 000 спеціалістів. Аутсорсер займав 68-му позицію у рейтингу 100 найбільших приватних компаній України та у 2020-му мав виторг у розмірі близько 10,4 млрд грн. Компанія, заснована білорусом Аркадієм Добкіним, торгується на нью-йоркській біржі NASDAQ та суттєво постраждала після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Внаслідок вторгнення акції EPAM здешевшали майже на 70%. Наразі капіталізація компанії становить близько $14 млрд.

За три квартали 2023 року глобальний EPAM витратив $9,4 млн на зарплати працівникам, які страхують українську команду, свідчить звіт компанії. Український офіс EPAM залишається найбільшою IT-компанією в Україні за кількістю співробітників. За пів року 2023-го команда зменшилася на 10%, до 11 375 співробітників станом на липень.

Нових вакансій для українців суттєво поменшало – наймають лише сеньйорів. Детальніше про 10 найбільших IT-компаній України – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні