Категорія
Новини
Дата

Путін спростив отримання громадянства РФ для мешканців Херсонської та Запорізької областей

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям Запорізької та Херсонської областей України звернутися із заявами про отримання громадянства РФ у спрощеному порядку. Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, пише Інтерфакс.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Документ вносить доповнення до указу від квітня 2019 року, в якому в спрощеному порядку звернутися із заявами про отримання громадянства РФ дозволялося особам, які постійно проживають на окупованій території Донецької та Луганської областей.
  • Раніше окупаційна влада Херсонської області заявляла, що звернеться до Путіна з проханням приєднати тимчасово окуповану область до складу РФ.

Контекст

24 квітня минулого року Путін підписав указ, який дозволяє жителям окупованих територій Донбасу отримати громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Росія заявляє, що на лютий цього року російські паспорти отримали 860 000 осіб або майже чверть населення окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Наразі окремі райони Херсонської та Запорізької областей України перебувають під окупацією РФ. Зокрема, територію Херсонської області залишило 50% населення, позаяк люди не хочуть жити в окупації, заявляв голова ОВА Геннадій Лагута. За даними голови Запорізької ОВА Олександра Старуха, з початку війни з області виїхало близько чверть мільйона мешканців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні