Фото: Facebook Руслан Стефанчук /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Рада звільнила від ПДВ та мита товари оборонного призначення

Фото: Facebook Руслан Стефанчук Фото Getty Images

Верховна Рада ухвалила у цілому два законопроєкти, які передбачили звільнення від оподаткування ПДВ та ввізного мита товарів оборонного призначення, які ввозять на територію України, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відповідно до одного з законопроєктів, пропонувалося звільнити від ПДВ операції з постачання послуг, пов’язаних із програмним забезпеченням військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному контролю. Зокрема, послуг із розробки, модифікації, тестування або технічної підтримки ПЗ, послуг із розроблення документації та надання майнових прав інтелектуальної власності на ПЗ, у тому числі за ліцензійними договорами.
  • Також депутати проголосували за звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що належать Міністерству оборони Збройним силам, а також іншим військовим формуванням, розвідувальним органам, органам спеціального призначення з правоохоронними функціями.
  • Рішення стосується і товарів, які поміщені у митний режим переробки за межами України, або продуктів їх переробки, які повертаються на митну територію України в митному режимі імпорту після ремонту та обслуговування. 
  • У пояснювальних записках до проєктів сказано, що ухвалені законодавчі ініціативи мають підвищити ефективність забезпечення потреб Сил оборони в озброєнні, військовій техніці та боєприпасах та забезпечити можливість заощадити кошти під час закупівлі озброєння, військової та спецтехніки. 

Контекст

6 лютого Рада внесла зміни до Податкового та Митного кодексів щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів. Депутати ухвалили відповідні законопроєкти (8360 та 8361-д) в цілому, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук. Також це стосується прицілів, тепловізійних біноклів, засобів зв’язку з функцією шифрування, засобів супутникового зв’язку та тактичної медицини.

10 квітня Верховна Рада повернула доплату в 30 000 грн для українських військових, які перебувають поза місцями бойових дій. За законопроєкт № 8312 із відповідною поправкою в цілому проголосували 277 народних депутатів, повідомили нардепи Дмитро Разумков та Ярослав Железняк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні