Ріші Сунак став премʼєр-міністром Великої Британії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ріші Сунак призначений новим премʼєр-міністром Великої Британії

Ріші Сунак Фото Getty Images

Ріші Сунак офіційно призначений новим премʼєр-міністром Великої Британії, пише ВВС News. Він став 57-м британським головою уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вдень 25 жовтня Сунак зустрівся з королем Чарльзом ІІІ, який попросив його сформувати новий уряд.
  • Перед цим Букінгемський палац відвідала Ліз Трасс, яка повідомила короля про свою відставку.
  • Президент України Володимир Зеленський уже привітав Сунака зі вступом на посаду премʼєр-міністра.

Контекст

Сунак, 42-річний колишній міністр фінансів, менш як за два місяці стає третім премʼєр-міністром Великої Британії. Йому доручено відновити стабільність у країні, яка пережила роки політичних та економічних потрясінь.

Очікується, що мультимільйонер, колишній глава хедж-фонду, почне різке скорочення витрат, щоб спробувати відновити фінансову репутацію країни, саме в той момент, коли країна скочується в рецесію, спричинену зростанням цін на енергію та харчові продукти.

Велика Британія перебуває у стані перманентної кризи відтоді, як у 2016 році проголосувала за вихід з Європейського Союзу, розвʼязавши битву у Вестмінстері за майбутнє країни, яка досі залишається невирішеною.

Сунак у віці 39 років став міністром фінансів при Джонсоні саме тоді, коли пандемія COVID-19 уразила Велику Британію.

Колишній аналітик Goldman Sachs стане першим премʼєр-міністром Великої Британії індійського походження. Його сімʼя емігрувала до Великої Британії у 1960-х роках, коли багато людей із колишніх британських колоній переїхало до країни.

Після закінчення Оксфордського університету він вступив до Стенфордського університету, де познайомився зі своєю дружиною Акшатою Мурті, батьком якої є індійський мільярдер Н. Р. Нараяна Мурті, засновник аутсорсингового гіганта Infosys Ltd.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні