Фото: Офіс генпрокурора
Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала Україну чотирма «Кинджалами»: ППО збила один на Київщині, решта – вдарили по Прикарпаттю (Оновлено)

Фото: Офіс генпрокурора

У пʼятницю, 11 серпня, Росія випустила по Україні чотири аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал», повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ. Одну ракету вдалося знищити в межах Київської області. Внаслідок влучання по житловому будинку на Івано-Франківщині загинула дитина, повідомляє Офіс генпрокурора.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Міський голова столиці Віталій Кличко повідомив про вибухи у Києві та закликав не залишати укриття. У КМВА уточнили, що працює ППО.
  • У телеграм-каналах зʼявилася інформація про вибухи на Вінничині, Хмельниччині та Івано-Франківщині.
  • Очільник Офісу президента Андрій Єрмак закликав українців не знімати роботу ППО.
  • Після 10:30 у регіонах оголосили про відбій повітряної тривоги.
  • У КМВА зазначили, що під час повітряної атаки в столиці зафіксовано падіння уламків у двох районах. Зокрема, в Оболонському районі міста уламки впали на територію дитячої лікарні. Пошкоджень, загорання та потерпілих немає. Також уламки були зафіксовані в одному з житлових масивів району. Екстрені служби обстежили ситуацію. Загорання ліквідовано
  • За даними Офісу генпрокурора, близько 10:00 росіяни здійснили обстріли аеробалістичними ракетами по інфраструктурі Івано-Франківщини. Ракета влучила по території приватного будинку в Коломийському районі, де проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик.
Росія атакувала Україну чотирма «Кинджалами»: ППО збила один на Київщині, решта – вдарили по Прикарпаттю (Оновлено) /Фото 1

Фото: Офіс генпрокурора

Росія атакувала Україну чотирма «Кинджалами»: ППО збила один на Київщині, решта – вдарили по Прикарпаттю (Оновлено) /Фото 2

Фото: Офіс генпрокурора

Росія атакувала Україну чотирма «Кинджалами»: ППО збила один на Київщині, решта – вдарили по Прикарпаттю (Оновлено) /Фото 3

Фото: Офіс генпрокурора

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
  • За інформацією Повітряних сил ЗСУ, РФ здійснила пуски чотирьох аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ.
  • «Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області», – йдеться у повідомленні.
  • Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області, решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор – загинула дитина, є травмовані.

Новина оновлюється…

Контекст

У ніч на 10 серпня Рівненщина зазнала масованої атаки безпілотниками, повідомив очільник ОВА Віталій Коваль. У результаті зруйновано нафтобазу на Дубенщині, жертв немає. Усього окупанти 10 серпня застосували 10 «шахедів», із них сім знищила ППО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні