Категорія
Новини
Дата

Росія каже, що закінчила перший етап війни в Україні і тепер зосередиться на Донбасі

Міністерство оборони Росії заявило, що її війська завершили перший етап «військової операції» в Україні і тепер зосередяться на «звільненні» Донбасу, пише РИА Новости.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Представник російського Міноборони сказав новинному агентству РИА Новости, що Росія «істотно знизила бойовий потенціал Збройних сил України» і тепер може зосередити основні зусилля на «досягненні головної мети – звільненні Донбасу».
  • За словами Міноборони Росії, путінські війська «і не планували штурм (Київа, Харкова, Чернігова, Сум та Миколаєва), щоб не допустити руйнувань та мінімізувати втрати серед особового складу та мирного населення».
  • Зараз росіяни «не виключають можливості» взяти ці міста штурмом.

Контекст:

Росія вже протягом місяця зазнає втрат в Україні. Експерти кажуть, що Володимир Путін не розраховував на такий супротив, адже у його цілях було за декілька днів захопити Київ.

Міноборони Росії каже, що «операція» в Україні триватиме до тих пір, поки російські війська не виконають поставлені завдання. Російські військові, за словами урядовців, розглядають два варіанти окупації України – Донбасу або всієї території.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні