Категорія
Новини
Дата

Розтрата понад 18 млн грн. НАБУ і САП скерували до суду справу проти ексдиректора ДП «Антонов»

НАБУ і САП відправили на лаву підсудних ексдиректора з правових питань ДП «Антонов» і колишнього керівника адвокатського об’єднання, повідомляє пресслужба бюро. Їх обвинувачують у розтраті понад 18 млн грн коштів держпідприємства та складанні завідомо неправдивих документів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За версією слідства посадовець ДП «Антонов» у змові з директором адвокатського об’єднання погодив оплату адвокатських послуг у завищеному розмірі – на 7 млн грн більше потрібної суми.
  • Згодом він погодив оплату тим самим адвокатам додаткових 11 млн грн за послуги, до яких об’єднання не мало жодного стосунку, а їхнє надання не охоплювали умови договору.
  • На всю суму коштів, які ДП «Антонов» перерахувало адвокатському об’єднанню, наклали арешт.

Контекст

Колишнє керівництво державного підприємства «Антонов» завдало збитків компанії на близько 1 млрд грн за період з 1 жовтня 2020 року до 31 березня 2022-го, повідомив у серпні минулого року в.о. генерального директора ДП Євген Гаврилов за підсумками державного аудиту.

Зокрема, компанії завдано збитків більш ніж на 16,5 млн грн, через бездіяльність колишнього керівництва підприємство недоотримало понад 840 млн грн. Сума необґрунтованих додаткових витрат становила майже 51 млн грн.

Після отримання результатів держаудиту ДП «Антонов» прокуратура ініціювала девʼять кримінальних справ проти екскерівництва компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні