Джейк Салліван, радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Салліван про допомогу США Україні: Не говоримо про план «Б», Конгрес її схвалить. Але не можу передбачити, коли

1 хв читання

Джейк Салліван, радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Фото Getty Images

Конгрес США схвалить допомогу Україні, але неможливо передбачити, коли це станеться. Про це радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив 20 березня на брифінгу в Києві, передає репортер Forbes Ukraine.

Ключові деталі:

  • «Впевнений, ми досягнемо плану «А». Ми отримаємо сильну двопартійну підтримку у Конгресі за пакет допомоги Україні. І ви отримаєте ці гроші», – сказав Салліван.
  • Тому, на його думку, сьогодні «не треба говорити про план «Б».
  • Очікування на схвалення допомоги зайняло вже багато часу, визнає Салліван. Білий дім працює над тим, щоб Конгрес ухвалив допомогу якнайшвидше.
  • «Не можу робити передбачень, коли це може відбутися. Ми працюємо, щоб це було якнайшвидше. Президент США Джо Байден працює щодня, щоб проштовхнути цей пакет», – підсумував він.

Контекст:

Конгрес США не може схвалити допомогу Україні щонайменше з жовтня 2023 року. У лютому Сенат прийняв проєкт із допомогою іноземним партнерам на $95 млрд, близько $61 млрд призначені Україні. Але цей проєкт ще має схвалити Палата представників, де його на голосування не виносить спікер-республіканець Майк Джонсон.

Зараз Конгрес розглядає федеральний бюджет США. Наступне вікно можливостей для розгляду допомоги Україні за оптимістичного сценарію може з’явитись наприкінці тижня. За поміркованого – у квітні, коли Конгрес повернеться до роботи після двотижневої паузи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні