Джейк Салліван, радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Салліван про допомогу США Україні: Не говоримо про план «Б», Конгрес її схвалить. Але не можу передбачити, коли

Джейк Салліван, радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Фото Getty Images

Конгрес США схвалить допомогу Україні, але неможливо передбачити, коли це станеться. Про це радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив 20 березня на брифінгу в Києві, передає репортер Forbes Ukraine.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові деталі:

  • «Впевнений, ми досягнемо плану «А». Ми отримаємо сильну двопартійну підтримку у Конгресі за пакет допомоги Україні. І ви отримаєте ці гроші», – сказав Салліван.
  • Тому, на його думку, сьогодні «не треба говорити про план «Б».
  • Очікування на схвалення допомоги зайняло вже багато часу, визнає Салліван. Білий дім працює над тим, щоб Конгрес ухвалив допомогу якнайшвидше.
  • «Не можу робити передбачень, коли це може відбутися. Ми працюємо, щоб це було якнайшвидше. Президент США Джо Байден працює щодня, щоб проштовхнути цей пакет», – підсумував він.

Контекст:

Конгрес США не може схвалити допомогу Україні щонайменше з жовтня 2023 року. У лютому Сенат прийняв проєкт із допомогою іноземним партнерам на $95 млрд, близько $61 млрд призначені Україні. Але цей проєкт ще має схвалити Палата представників, де його на голосування не виносить спікер-республіканець Майк Джонсон.

Зараз Конгрес розглядає федеральний бюджет США. Наступне вікно можливостей для розгляду допомоги Україні за оптимістичного сценарію може з’явитись наприкінці тижня. За поміркованого – у квітні, коли Конгрес повернеться до роботи після двотижневої паузи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні