Категорія
Новини
Дата

«Залишаються складні питання». Сенат США не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні до нового року

Сенат США не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону США до початку наступного року, представники Демократичної та Республіканської партій продовжують свою роботу. Про це заявили лідери обох партій у вівторок, 19 грудня, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Учасники переговорів працюватимуть дуже старанно протягом періоду грудневих і січневих канікул, і наша мета – зробити щось, як тільки ми повернемося», – сказав журналістам лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.
  • Республіканець Джон Тун також заявив, що угоди не буде раніше січня. «Зволікання демократів призвело до того, що досягнути угоди про безпеку кордону до Різдва неможливо», – сказав він.
  • У спільній заяві Шумер і лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів «досягнули обнадійливого прогресу», але «залишаються складні питання».

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародну гуманітарну допомогу.

На Капітолійському пагорбі республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів подальшу підтримку України.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають усе більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні «божевіллям», пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно, законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

18 грудня Білий дім попередив, що допомога США вичерпається 30 грудня. До того часу адміністрація Байдена планує надати ще один пакет фінансової допомоги Україні, який може стати останнім, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні