Категорія
Новини
Дата

Сервісні центри МВС зупиняли роботу через проблеми з електропостачанням, згодом у частині регіонів її відновили (Оновлено)

Надання послуг у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України було призупинено, повідомляє Головний сервісний центр МВС. Усе через перебої електропостачання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Національна автоматизована інформаційна система не працює у звʼязку із перебоями електропостачання. 
  • «Тому надання послуг у сервісних центрах МВС призупинено. Про відновлення роботи повідомимо додатково», – кажуть у МВС.
  • Оновлено. Сервісні центри МВС почали відновлювати надання послуг. «Ми працюємо знову. Наші працівники оперативно налагоджують систему баз даних аби люди могли отримувати державні послуги», – йдеться в повідомленні.
  • Зазначається, що не всі регіони можуть відновити роботу, адже досі мають проблеми з електропостачанням. «Про роботу кожного окремого сервісного центру МВС шукайте на наших регіональних Facebook-сторінках», – повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes – $400–700 млн. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Російські військові отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зеленський наголосив, що останніми атаками Росія хоче спровокувати хаос в Україні і знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.

Близько 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено російськими ракетами за два дні масованих обстрілів. Про це CNN повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, це перший випадок з початку війни, коли Росія «рішуче націлилася» саме на енергетичну інфраструктуру.

Влада закликала українців не перевантажувати вітчизняну енергосистему, не вмикати електроприлади у пікові години та зменшити споживання електроенергії.

У столиці зранку в середу, 12 жовтня, знову вимкнули світло через дефіцит потужності, повідомила компанія ДТЕК «Київські електромережі». Обмеження електропостачання запровадили також і на Київщині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні