Категорія
Новини
Дата

Setanta Sports припиняє контракт з УПЛ на трансляцію футбольних матчів

1 хв читання

Міжнародний транслятор Setanta Sports вирішив не продовжувати угоду з Українською Премʼєр-Лігою, йдеться у заяві компанії. Водночас в Setanta Sports готові обговорити нові умови співпраці.

Ключові факти

  • «В рамках угоди з лігою Setanta Sports не змогла повною мірою скористатися медіаправами: деякі клуби не передали УПЛ права на трансляцію організованих та зіграних ними матчів», – зазначив транслятор.
  • Враховуючи це, Setanta Sports прийняла рішення не продовжувати угоду з УПЛ.
  • «Ми готові обговорити нові умови співпраці, які базуватимуться на справедливості й дотриманні всіх норм регламенту ліги та законів України», – додали у Setanta Sports.
  • Транслятор повідомив, що всі зобов’язання в рамках угоди з УПЛ будуть виконані Setanta Sports в повному обсязі до кінця сезону.

Контекст

Setanta зайшла на український ринок у 2019-му, придбавши права на показ в Україні протягом трьох років футбольних матчів Англійської премʼєр-ліги.

У серпні 2022-го Setanta заплатила Українській премʼєр-лізі $3,2 млн, або $16,2 млн за три сезони, за статус першого в історії ексклюзивного транслятора українського чемпіонату. Однак «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст» та «Рух» відмовились визнавати права Setanta на показ своїх домашніх матчів. Через це Setanta не змогла показати кілька матчів нового сезону УПЛ за участі цих команд.

Принаймні частина з клубів, що виступили проти трансляцій на Setanta, асоціюються з бізнесменами Ігорем Суркісом та Ігорем Коломойським, які володіють медіагрупою «1+1 Media». Матчі цих команд наразі транслюють ресурси, що входять до складу «1+1».

Setanta в Україні працює за моделлю платного контенту. Бродкастер Setanta Sports, який із 2019 року працює на українському ринку спортивного телебачення, на 100% належить грузинській компанії Adjara Group. Раніше Setanta працювала на ринках Ірландії та Великої Британії. Зараз вона веде мовлення у 15 країнах Східної Європи та Азії, а головний офіс розташований у Тбілісі. Про це йдеться в письмовій відповіді Setanta Sports на запит Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні