Категорія
Новини
Дата

Setanta Sports припиняє контракт з УПЛ на трансляцію футбольних матчів

Міжнародний транслятор Setanta Sports вирішив не продовжувати угоду з Українською Премʼєр-Лігою, йдеться у заяві компанії. Водночас в Setanta Sports готові обговорити нові умови співпраці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «В рамках угоди з лігою Setanta Sports не змогла повною мірою скористатися медіаправами: деякі клуби не передали УПЛ права на трансляцію організованих та зіграних ними матчів», – зазначив транслятор.
  • Враховуючи це, Setanta Sports прийняла рішення не продовжувати угоду з УПЛ.
  • «Ми готові обговорити нові умови співпраці, які базуватимуться на справедливості й дотриманні всіх норм регламенту ліги та законів України», – додали у Setanta Sports.
  • Транслятор повідомив, що всі зобов’язання в рамках угоди з УПЛ будуть виконані Setanta Sports в повному обсязі до кінця сезону.

Контекст

Setanta зайшла на український ринок у 2019-му, придбавши права на показ в Україні протягом трьох років футбольних матчів Англійської премʼєр-ліги.

У серпні 2022-го Setanta заплатила Українській премʼєр-лізі $3,2 млн, або $16,2 млн за три сезони, за статус першого в історії ексклюзивного транслятора українського чемпіонату. Однак «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст» та «Рух» відмовились визнавати права Setanta на показ своїх домашніх матчів. Через це Setanta не змогла показати кілька матчів нового сезону УПЛ за участі цих команд.

Принаймні частина з клубів, що виступили проти трансляцій на Setanta, асоціюються з бізнесменами Ігорем Суркісом та Ігорем Коломойським, які володіють медіагрупою «1+1 Media». Матчі цих команд наразі транслюють ресурси, що входять до складу «1+1».

Setanta в Україні працює за моделлю платного контенту. Бродкастер Setanta Sports, який із 2019 року працює на українському ринку спортивного телебачення, на 100% належить грузинській компанії Adjara Group. Раніше Setanta працювала на ринках Ірландії та Великої Британії. Зараз вона веде мовлення у 15 країнах Східної Європи та Азії, а головний офіс розташований у Тбілісі. Про це йдеться в письмовій відповіді Setanta Sports на запит Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні