Категорія
Новини
Дата

Швейцарський банк Credit Suisse офіційно припиняє існування. UBS завершив поглинання колишнього конкурента

1 хв читання

Швейцарський UBS завершив поглинання свого колишнього конкурента Credit Suisse. Реєстрацію банку анульовано, і Credit Suisse припиняє існування як окрема юрособа, йдеться у пресрелізі UBS.

Деталі

  • До UBS перейшли усі права та зобовʼязання Credit Suisse, включно з усіма непогашеними борговими інструментами.
  • Хоча клієнти Credit Suisse стануть клієнтами UBS після злиття, протягом перехідного періоду вони будуть взаємодіяти з UBS, використовуючи наявні платформи та інструменти Credit Suisse, йдеться у пресрелізі.
  • 7 червня UBS і Credit Suisse почнуть функціонувати як єдина проміжна холдингова компанія з реєстрацією у США.

Цитата

«Злиття наших материнських банків критично важливе для спрощення переведення клієнтів на платформи UBS. З другого півріччя 2024 року воно також відкриє наступну фазу вигод з погляду витрат, капіталу, фінансування та оподаткування», – заявив CEO UBS Серджіо Ермотті.

Контекст

Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу Швейцарії вжити негайних заходів. 19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Загальна вартість операції становила 3 млрд швейцарських франків ($3,23 млрд).

Після оголошення про поглинання Credit Suisse акції UBS пережили рекордне з вересня 2008 року внутрішньоденне падіння. У моменті котирування впали на 15,9%, до 14,4 швейцарського франка (близько $15,5).

У травні UBS Group AG повідомив, що очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse.

У червні минулого року UBS закрив угоду з придбання колишнього конкурента. Вона стала найбільшою у банківській сфері після фінансової кризи 2008 року.

Очікувалося, що повна інтеграція Credit Suisse у бізнес UBS займе три-чотири роки.

У першому кварталі 2024 року UBS наростив чистий прибуток на 71%. При цьому експерти очікували на її зниження. Чистий прибуток у січні – березні становив $1,76 млрд порівняно з $1,03 млрд за аналогічний період попереднього року. У четвертому кварталі 2023 року UBS зафіксував чистий збиток у $279 млн.

Операційні витрати банку підвищилися на 42%, до $10,3 млрд, здебільшого через консолідацію витрат Credit Suisse. Витрати на його інтеграцію у першому кварталі перевищили $1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні