Категорія
Новини
Дата

Спецгрупа ЄС із арешту активів російських олігархів розпочала роботу

Спеціальна група Єврокомісії із заморожування та арешту європейських активів російських та білоруських олігархів розпочала роботу в координації з колегами з «великої сімки» (G7), пише Інтерфакс.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Робота спецгрупи спрямована на швидке заморожування та конфіскацію активів підсанкційних фізосіб, заявив керівник групи, комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс.
  • Цільова група «Заморозити та заарештувати» працюватиме разом із нещодавно створеною групою «Російські еліти, довірені особи та олігархи», у межах якої ЄС взаємодіє з країнами G7, а також з Австралією.
  • Спільні заходи мають значний вплив – «російська економіка перебуває у вільному падінні», заявила комісар ЄС з фінансових послуг, фінансової стабільності та ринків капіталу Мейрід Макгіннесс. Робота спрямована на те, щоб «зупинити потік грошей до російської військової машини», додала вона.

Ключова цитата

«Олігархи, які підтримують російську військову машину, повинні знати, що вони не знайдуть притулку ні в ЄС, ні деінде», – сказала Мейрід Макгіннесс.

Контекст

Цільова група «Заморозити та заарештувати» складається з представників Єврокомісії, контактних осіб від кожної держави-члена ЄС, Євроюсту, Європолу та за необхідності інших агентств та органів ЄС.

На сьогодні активи 877 фізичних та 62 юридичних осіб підлягають заморожуванню відповідно до санкцій ЄС у контексті російської війни проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні