Категорія
Новини
Дата

Співвласниця «Епіцентру» Галина Герега збирається отримати контроль над польським виробником пластику

1 хв читання

Співвласниця групи компаній «Епіцентр» Галина Герега подала заяву в польський антимонопольний орган щодо концентрації контрольного пакета акцій у компанії Przetworstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box – одного з найбільших виробників пластику в Польщі. Про це йдеться в повідомленні Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) від 26 вересня. Наприкінці 2022 року Гереги отримали відповідний дозвіл від Антимонопольного комітету України.

Ключові факти

  • Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box займається виробництвом та реалізацією пластикових упаковок, контейнерів, коробок й інших пластикових виробів
  • 40,77% акцій польської компанії належать Nargara Investments Limited, 24,39% – Paravita Holding Limited (підконтрольна Герегам), 22,37% – Hillmount Trading Limited. Ще 9,21% акцій контролюють голова правління Plast-Box Гжегож Павляк та Єва Павляк.
  • Головний офіс компанії знаходиться в місті Слупск. Виробничі активи є в Польщі та Україні. Проте через війну завод у Чернігові призупинив роботу.

Контекст

Це не перша компанія в Польщі, яка зацікавила власників «Епіцентру». Олександр та Галина Гереги також збираються придбати польський Intersport. У середині серпня Галина Герега подала заяву до Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі на придбання Intersport Polska. Контроль над Intersport Polska SA Гереги мають отримати через дочірні компанії ТОВ «Епіцентр К» і Paravita Holding Limited. 

«Епіцентр» знаходиться в процесі оформлення угоди з придбання частки акцій у компанії Intersport Polska, підтвердив Forbes генеральний директор ритейлера Петро Михайлишин. Він додав, що не може розкривати деталі угоди до її остаточного завершення.

Ритейлер Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Ці фінансові ресурси будуть спрямовані на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок, повідомив Михайлишин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні