Категорія
Новини
Дата

Співвласниця «Епіцентру» Галина Герега збирається отримати контроль над польським виробником пластику

Співвласниця групи компаній «Епіцентр» Галина Герега подала заяву в польський антимонопольний орган щодо концентрації контрольного пакета акцій у компанії Przetworstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box – одного з найбільших виробників пластику в Польщі. Про це йдеться в повідомленні Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) від 26 вересня. Наприкінці 2022 року Гереги отримали відповідний дозвіл від Антимонопольного комітету України.

Ключові факти

  • Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box займається виробництвом та реалізацією пластикових упаковок, контейнерів, коробок й інших пластикових виробів
  • 40,77% акцій польської компанії належать Nargara Investments Limited, 24,39% – Paravita Holding Limited (підконтрольна Герегам), 22,37% – Hillmount Trading Limited. Ще 9,21% акцій контролюють голова правління Plast-Box Гжегож Павляк та Єва Павляк.
  • Головний офіс компанії знаходиться в місті Слупск. Виробничі активи є в Польщі та Україні. Проте через війну завод у Чернігові призупинив роботу.

Контекст

Це не перша компанія в Польщі, яка зацікавила власників «Епіцентру». Олександр та Галина Гереги також збираються придбати польський Intersport. У середині серпня Галина Герега подала заяву до Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі на придбання Intersport Polska. Контроль над Intersport Polska SA Гереги мають отримати через дочірні компанії ТОВ «Епіцентр К» і Paravita Holding Limited. 

«Епіцентр» знаходиться в процесі оформлення угоди з придбання частки акцій у компанії Intersport Polska, підтвердив Forbes генеральний директор ритейлера Петро Михайлишин. Він додав, що не може розкривати деталі угоди до її остаточного завершення.

Ритейлер Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Ці фінансові ресурси будуть спрямовані на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок, повідомив Михайлишин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні