Бріджит Брінк /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США виділять Україні $150 млн упродовж наступних п’яти років на цифровізацію – посол Бріджит Брінк

Бріджит Брінк Фото Getty Images

Сполучені Штати виділять Україні додатково $150 млн упродовж наступних п’яти років на цифрову трансформацію та відновлення країни. Про це під час Diia Summit заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Ключові факти 

  • «Я б хотіла оголосити про нову главу в партнерстві США та України – $150 млн інвестицій на наступні п’ять років для програми цифрової трансформації», – заявила Брінк. 
  • Кошти виділять на розвиток уже докладених зусиль для створення цифрової інфраструктури та оцифрування процесів розвитку малого і середнього бізнесу, зазначила Брінк. 
  • Зокрема, гроші направлять на підтримку освітнього додатку «Мрія» та платформи електронних закупівель Prozorro, додала пані посол США. 

Контекст  

На початку вересня 2023-го створення «Мрії» анонсував президент України Володимир Зеленський. «Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз», – сказав він під час чергового звернення. 

У 2024-му Міністерство цифрової трансформації отримає з бюджету 2,5 млрд грн. Це в чотири рази більше, ніж у 2023-му. Трохи більше як 142 млн грн із цієї суми – на «Мрію».

У «Мрії» учні отримуватимуть оцінки, бачитимуть фідбек від учителя. Батьки – прогрес дитини, чи прийшла вона до школи, чи знаходиться в бомбосховищі, розповідав Федоров під час «Редколегія. Саміт».

Запуск освітнього додатку «Мрія» перенесено на 2024 рік, казав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час свого виступу на конференції Forbes Tech. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні