Категорія
Новини
Дата

США заборонять імпорт російського алкоголю та морепродуктів та припинять постачати РФ предмети розкоші

США заборонять імпорт російського алкоголю та морепродуктів. Про це заявив президент США Джо Байден у пʼятницю, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • США заборонять імпорт російського алкоголю та морепродуктів, в першу чергу – російської горілки та ікри, сказав Байден.
  • США також забороняють постачання предметів розкоші до РФ та ускладнять купівлю високоякісних товарів у Сполучених Штатах російськими олігархами.
  • До санкційних списків США будуть додані нові імена мільярдерів із РФ і членів їхніх сімей, зазначив Байден у пʼятницю.

Контекст

США щорічно імпортують із Росії напоїв, зокрема спиртного, на $24 млн. У 2021 році США імпортували російські морепродукти на $1,2 млрд, пише Bloomberg.

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти.

Європейський Союз готує поетапний план відмови від російських газу, нафти й вугілля до 2027 року. Про це у твіттері написала пані президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні