Світові касові збори «Барбі» перевищили $1 млрд /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Світові касові збори «Барбі» перевищили $1 млрд

Shutterstock

Стрічка «Барбі» від Грети Гервіг вже зібрала у світовому прокаті понад $1 млрд, у тому числі $459 млн у Північній Америці та $572 млн в інших країнах, пише Variety. Знакової позначки фільму вдалося досягнути після 17 днів прокату.

Ключові факти

  • Фільм «Барбі» став найшвидшим релізом від Warner Bros., який зібрав $1 млрд. «Гаррі Поттер і Дарунки смерті: Частина 2» раніше утримував цей рекорд – 19 днів.
  • Це лише другий блокбастер цього року і шостий в епоху пандемії, який перевищив $1 млрд після «Людина-павук: Додому шляху немає», «Топ Ґан: Меверік», «Світ Юрського періоду» та «Аватар: Шлях Води».
  • «Довгі черги та повторні перегляди доводять, що фільми повернулися з великим розмахом, і ми з нетерпінням чекаємо на можливість побачити, як далеко може зайти «Барбі» в реальному світі», – повідомили президент студії з внутрішнього прокату Джефф Гольдштейн та Ендрю Кріппс, президент із міжнародного прокату.
  • «Барбі» залишалася номером один у прокаті протягом трьох вихідних поспіль — і це незважаючи на конкуренцію з боку «Черепашок-ніндзя: Свавілля мутантів», «Мег 2» та «Оппенгеймер». 

Контекст

Режисерка фільму «Барбі» Грета Гервіг номінована на «Оскар». Вона відома фільмами «Леді Берд» та «Маленькі жінки» і написала сценарій до нового фільму в співавторстві зі своїм партнером Ноєм Баумбахом. 

Марго Роббі та Райан Гослінг грають у стрічці стереотипні версії Барбі та Кена, які залишають Барбіленд і вирушають у реальний світ. 

За перший вікенд «Барбі» зібрала $155 млн, встановивши рекорд 2023 року з касових зборів у США та Канаді, міжнародному прокаті «Барбі» зібрала $182 млн, що складає загальну суму $337 млн. Серед своїх численних рекордів «Барбі» також досягла найбільшого зі зборів за вікенд для фільму, знятого режисером-жінкою. «Капітан Марвел», який було знято спільно Анною Боден і Райаном Флеком, раніше займав цей титул із $153 млн у 2019 році. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні