Категорія
Новини
Дата

TAF Drones запускає кластер Innovation Hub для реалізації перспективних технологій на фронті

Компанія Олександра Яковенка TAF Drones створила новий Defence Tech кластер Innovation Hub, йдеться у пресрелізі. Мета кластера – мінімізувати час між розробкою перспективних технологій та їх впровадженням на фронті.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, наразі є значна кількість перспективних розробок, які, на жаль, не отримують достатнього фінансування для реалізації. За підрахунками TAF Drones, зараз кількість таких розробок вже перетнула декілька тисяч. Innovation Hub для розв’язання цієї проблеми буде використовувати венчурні інвестиції і більш гнучкі способи фінансування. Кошти будуть вкладатися безпосередньо в перспективні технології та команди без стартап-досвіду.
  • Innovation Hub відрізняється від інших оборонних кластерів своїм підходом до інвестицій. Зазвичай оборонні кластери розподіляють гранти на широкий спектр проєктів для підтримки розвитку галузі оборонних технологій, а хаб від TAF Drones зосереджений на безпосередньому фінансуванні конкретних технологій та ідей незалежно від комерційної стадії розробки.
  • За словами засновника компанії Олександра Яковенка, кластер сфокусується на інноваціях з «гаражів та окопів». 

Перш за все шукають технології, що створюють додаткову цінність FPV-дронам. Окремі напрями, які зараз в пріоритеті:

  • РЕБ-стійкі радіомодулі для FPV-дронів;
  • системи донаведення на ціль;
  • локалізація виробництва компонентів для FPV;
  • розвиток технологій РЕБ і антиРЕБ.

Контекст

TAF Drones – military-tech компанія з виробництва та розробки військових технологій: від FPV-дронів до штучного інтелекту для аеророзвідки.

У вересні 2023-го компанія Олександра Яковенка відвантажила замовникам рекордну місячну партію в 6000 FPV‑дронів. У листопаді – понад 10 000. За оцінкою одеського підприємця, нині він займає 4% українського ринку виробництва FPV у грошовому вимірі.

За даними компанії, наразі TAF Drones є одним із найбільших виробників безпілотників в Україні з потужністю 25 000 одиниць на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні