Категорія
Новини
Дата

Tesla майже відіграла минулорічне падіння. Акції компанії Маска зросли цьогоріч на 65%

Акції Tesla цього року зросли на 63% завдяки оптимізму інвесторів та даним щодо доходів за четвертий квартал. Таке зростання компенсувало майже всі збитки 2022 року лише за шість тижнів, пише Business Insider.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У 2022 році компанія Ілона Маска втратила понад $700 млрд ринкової вартості, оскільки відсоткова ставка зросла, а мільярдер купив компанію Twitter.
  • Акції Tesla розпочали 2023 рік зі стрімкого зростання, яке компенсувало майже всі збитки виробника електромобілів у розгромному 2022 році.
  • Tesla зросла на 63,4% із початку року й торгувалася на рівні трохи більше $201 на момент закриття торгів у середу.
  • Компанія отримала прибуток на акцію в розмірі $1,19 за четвертий квартал минулого року, що вище за прогноз Волл-стріт ($1,05). Дохід Tesla зріс на 37% у річному вимірі, до $24,3 млрд, дещо перевищивши прогноз аналітиків ($24,1 млрд).

Контекст

Ралі акцій Big Tech цього року особливо проявили себе в сегменті високоризикованих активів, що, на думку деяких скептиків, може призвести до швидкого розвороту, пише Bloomberg.

Збиткові минулого року розробники програмного забезпечення, криптофірми, акції-меми, виробники електромобілів та розробники штучного інтелекту цього року зросли, а індекс Nasdaq 100 підскочив на 16% завдяки тому, що зараз фінансові умови набагато сприятливіші, ніж вони були наприкінці 2022 року, а прибутковість облігацій відступила з недавніх максимумів, оскільки побоювання щодо інфляції слабшають.

Кошик збиткових технологічних акцій Goldman Sachs Group зріс на 28%. Лідером у Nasdaq став автовиробник Lucid Group зі зростанням на 69%. Серед акцій штучного інтелекту виділяються акції C3 Ai та SoundHound AI, тоді як BuzzFeed піднялася на 155%.

Все це свідчить про «сміттєве ралі», коли акції найнижчої якості показують кращі результати, вважає Джим Смігель, директор з інвестицій у SEI Investments Co. Але, за його словами, довго воно не може продовжуватись, бо суть такого ралі – чиста масова спекуляція, яка швидко вигорить, бо за нею немає фундаментальних рушійних сил.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні