Tesla подає до суду на Швецію на тлі страйку автомеханіків /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Tesla подає до суду на Швецію на тлі страйку автомеханіків

Getty Images

Компанія Tesla подала позов проти Швеції та її транспортного агентства через страйк робітників, який заблокував запити американського автовиробника на номерні знаки для нових автомобілів, пише газета Dagens Industri. Минулого місяця близько 130 механіків у Швеції, які належать до профспілки IF Metall і обслуговують електромобілі, оголосили страйк після того, як Tesla відхилила їхнє прохання про колективний договір.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Tesla фактично має намір подати до суду на два фронти: на державу та Шведське транспортне агенство, а також на поштового оператора Postnord. Напередодні поштові працівники доєднались до механіків і вирішили не доставляти номери автомобілів Tesla клієнтам.
  • «Ця суперечка стосується дуже серйозних дій Postnord, що майже загрожують системі», – повідомила Тесла в позові.

Контекст

Найбільша виробнича профспілка Швеції IF Metall веде боротьбу з Tesla за укладання колективного договору для її механіків у країні. 

27 жовтня було оголошено страйк механіків, які відмовились обслуговувати автомобілі Tesla. Члени інших профспілок, у тому числі поштові працівники, докери та прибиральники, відтоді приєдналися до акції солідарності, внаслідок чого Tesla, серед іншого, не роздавала номерних знаків.

Ілон Маск, виконавчий директор Tesla і затятий критик профспілок, раніше заявляв, що ця ситуація «божевільна». Tesla уникає колективних переговорів у своїх глобальних операціях.

Tesla за результатами третього кварталу збільшила виторг на 9%, водночас чистий прибуток упав у 1,8 раза. Голова компанії Ілон Маск анонсував відвантаження електричних пікапів Cybertruck до кінця року, проте не чекає швидкого ефекту від проєкту. Головною темою в результатах Tesla цього року було зниження прибутковості від повторного зниження цін, яке не було компенсовано відповідним стрибком продажів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні