Категорія
Новини
Дата

Toyota інвестує $5,3 млрд у Японії та США для постачання акумуляторів для електромобілів

Японська Toyota Motor Corp планує інвестувати до 730 млрд єн ($5,27 млрд) у Японії та США у постачання автомобільних акумуляторів для електромобілів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Toyota має намір розпочати виробництво акумуляторів у період із 2024-го по 2026 рік з інвестиціями, спрямованими на збільшення виробничих потужностей акумуляторів в обох країнах до 40 ГВт·год.
  • Компанія інвестує близько 400 млрд єн у заводи Toyota, а також у Prime Planet Energy & Solutions, спільне підприємство з Panasonic Holdings Corp, у місті Хімедзі в Японії.
  • Крім того, близько $2,5 млрд буде інвестовано в Toyota Battery Manufacturing у Північній Кароліні, США.

Контекст

Автовиробники всього світу витрачають мільярди доларів на збільшення виробництва акумуляторів та електромобілів за умов посилення екологічних норм.

Японська Honda Motor і південнокорейська LG Energy Solution мають намір почати будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США вартістю $4,4 млрд уже на початку наступного року. Завод у США є першою великою інвестицією Honda у створення власного ланцюжка постачань акумуляторів для електромобілів відтоді, як трохи більш ніж рік тому було оголошено про плани перейти на повністю електричні автомобілі до 2040 року.

Honda і LG заявили, що хочуть, щоб їх завод щорічно виробляв акумуляторів на 40 ГВт·год. Цього було б достатньо для більш ніж 700 000 автомобілів, за оцінкою Міжнародного енергетичного агентства, згідно з якою середня ємність акумулятора електромобіля у 2021 році становила 55 кВт⋅год.

Корпорація Panasonic Holdings, яка є постачальником виробника електромобілів Tesla Inc, веде переговори про будівництво в США додаткового заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю близько $4 млрд, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Новий завод Panasonic стане доповненням до заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у Канзасі. Люди, знайомі з планами Panasonic, описали ці два заводи як «близнюки» з однаковою потужністю.

General Motors Co планує побудувати завод із виробництва акумуляторів вартістю $2,6 млрд у Лансінгу, штат Мічиган, спільно з південнокорейським партнером LG Energy Solution Ltd.

Компанія Contemporary Amperex Technology Co, провідний виробник акумуляторів для електромобілів у Китаї, мала намір анонсувати будівництво заводу в Північній Америці вже цього місяця, хоча це оголошення було відкладено після нещодавньої напруженості між США та Китаєм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні