Категорія
Новини
Дата

Центробанк Індії консультується з РФ про перехід на розрахунки у рублях та рупіях для продовження торгівлі в обхід санкцій

1 хв читання

Центробанк Індії проводить консультації з Росією щодо переходу на розрахунки у рублях та рупіях. Це дозволить продовжити торгувати з Росією попри обмеження через західні санкції, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Зміна платіжних механізмів дозволить Індії продовжувати купувати російські енергоносії та інші товари в обхід санкцій, хоча така угода роздратує США та союзників, пише FT.
  • Резервний банк Індії консультується з урядом та держбанками агресора, щоб оцінити масштаб необхідних платежів у рупіях та рублях, та які банки зможуть надавати подібні послуги, сказав виданню впливовий банкір, поінформований про переговори Індії з російською стороною.
  • Остаточне рішення по реалізації подібних платіжних механізмів залишається за урядом, додав банкір.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. Президент США Джо Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти. Міжнародні розрахункові системи призупиняють доступ Центробанку Росії до своїх послуг, $300 млрд російських грошей заморожені в ЄС та США, а 11 березня Байден підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот до Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні