Категорія
Новини
Дата

Турецька Onur за 2 млрд грн відремонтує міст Метро у Києві

1 хв читання

Комунальна корпорація «Київавтодор» 15 липня підписала договір із турецькою компанією Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані в системі електронних закупівель Prozorro.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Укладений договір передбачає, що Onur здійснить за 1,995 млрд грн до 31 грудня 2026 року реставрацію з пристосуванням автопроїздів моста Метро через Дніпро.
  • Проєкт капітального ремонту мосту Метро Київська міськдержадміністрація затвердила 2019 року. Також на 2024 рік було заплановано роботи з посилення опор мосту.

Контекст

Міст Метро відкрили у 1965 році. Це двоярусна споруда для руху метро та автотранспорту. Частину цього мостового переходу – міст через Русанівську протоку – капітально оновили в 2020 році. Та вже протягом двох років міст Метро перебуває у «втомленому» стані.

Торік департамент транспортної інфраструктури КМДА повідомляв, що стан моста Метро – аварійний, і, за оцінками європейських фахівців, перебудувати його коштує щонайменше €500 млн. 

«Онур конструкціон інтернешнл» – «дочка» турецької Onur працює в Україні 20 років та володіє корпоративними правами 13 українських компаній. Власники компанії – громадяни Туреччини Ісхан Четінджевіз (50%), Онур Четінджевіз (49,77%) та українець Олег Фаріон (0,23%). 

У 2023-му Onur Ukraine отримала понад 2,9 млрд грн виторгу – на 6% менше, ніж рік тому та в чотири рази, ніж у 2021-му. Чистий прибуток перевищив 68,5 млн грн. Компанія активний учасник дорожнього будівництва, найбільший незавершений проєкт – вантовий міст у Запоріжжі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд