Категорія
Новини
Дата

Турки інвестували 400 млн грн у виробництво енергетичного обладнання під Києвом

1 хв читання

Турки інвестували 400 млн грн у виробництво енергетичного обладнання під Києвом

Турецька Dalgakiran Kompresör запустила виробництво енергетичного устаткування в Білогородці Київської області. Компанія інвестувала в проєкт 400 млн грн, йдеться у пресрелізі української «дочки» ТОВ «Далгакиран компресор Україна».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Будівництво заводу розпочалося ще до початку широкомасштабного вторгення РФ. Компанія наголосила, що інвестиції у виробничий майданчик та офіс створять 50 нових робочих місць.
  • У планах компанії – розвиток і локалізація виробництва, розробка і постачання нового обладнання для відновлення енергетики та промислового виробництва України, зазначив директор «Далгакиран компресор Україна» Вʼячеслав Дінков.
  • В умовах відключення електроенергії енергообладнання, яке виробляє компанія, здатне забезпечити безперервність бізнес-процесів і виробництва, наголосив голова правління Dalgakiran Kompresör Аднан Далгакіран.

Контекст

В Україні Dalgakiran Kompresör працює 19 років. Наразі у компанії є представництва в 11 містах. Український підрозділ спеціалізується на виробництві та обслуговуванні генераторного і компресорного обладнання, систем охолодження і промислових насосів.

Компанія реалізує обладнання та вдосконалює його під потреби українських споживачів. Базове обладнання виробляється в Туреччині, де запроваджено повний цикл контролю якості, а також діє власне конструкторське бюро.

Виручка ТОВ «Далгакиран компресор Україна за підсумками 2023 року перевищила 2,7 млрд грн в порівнянні з 2,1 млрд грн у 2022-му, активи на кінець минулого року оцінювалися у понад 2 млрд грн, свідчать дані YouControl.

Засновниками ТОВ вказані турецьке АТ «Далгакиран Макіна Санаї Ве Тіджарет Анонім Ширкеті» (51%) та громадянин України Вʼячеслав Дінков (49%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд