Категорія
Новини
Дата

У «Дії» можна отримати статус безробітного та оформити виплати

Українці можуть подати заявку на отримання статусу безробітного та оформити виплати у додатку чи на порталі «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграм-каналі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Послуга доступна для українців, які втратили роботу під час війни та проживають на тимчасово окупованих територіях або де ведуться активні бойові дії. 
  • «Подати заявку та оформити виплати в «Дії» можна за декілька хвилин, а кошти надійдуть на вашу картку «єПідтримка», – зазначає Федоров.
  • Послуга розроблена за підтримки USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Контекст

Україна втратила 4,8 млн робочих місць із початку російської агресії, свідчать оцінки Міжнародної організації праці. Продовження воєнних дії, за оцінками МОП, призведе до збільшення кількості втрачених робочих місць до 7 млн. 

Війна значно вплинула на український бізнес, свідчить дослідження компанії Gradus Research та KSE Business School. 79% підприємців декларують зменшення доходу, 7% – його втрату. Бізнеси, що припинили свою діяльність, були вимушені відправити працівників у безоплатну відпустку (42%) та скоротити штат (18%). Лише 22% активних бізнесів зазначають, що режим роботи залишився без змін порівняно з довоєнним часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні