Категорія
Новини
Дата

У ДТЕК попередили про фейкові канали і боти з назвою компанії. Їх використовують для дезінформації

1 хв читання

Енергохолдинг ДТЕК попередив про створення в телеграм десятків фейкових каналів і ботів з використанням назви компанії. У енергокомпанії повідомляють, що таким чином ворог здійснює інформаційно-психологічні операції.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, мета таких каналів – залучити багато підписників, дезінформувати українців, маніпулювати суспільною свідомістю, і при потребі сіяти паніку. У компанії впевнені, що таким чином росіяни розгорнули кампанії з дезінформації.
  • «В жодному разі не довіряйте фейковим каналам. Не цитуйте. Не поширюйте. Єдиний офіційній телеграм-канал Групи ДТЕК авторизований і має синю галочку», – наголошують у ДТЕК.
  • Лише на цьому каналі ДТЕК щоденно публікує офіційну інформацію про ситуацію з енергопостачанням, про екстрені та стабілізаційні відключення.

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по Україні. Загалом випущено більше 70 ракет, з яких збито понад 60, повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Були влучання в енергообʼєкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. У деяких регіонах країни вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій, додав він.

Черговий ракетний удар РФ по енергоінфраструктурі України не призвів до масових відключень світла. Найсуттєвіші влучання прийшлись по підстанції в Одеській області, повідомив Forbes на умовах анонімності топменеджер великої української енергокомпанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні