Категорія
Новини
Дата

У Кропивницькому відкрили офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу

1 хв читання

У Кропивницькому запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону. Підприємці зможуть отримати інформацію, консультації та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти тощо, йдеться у повідомленні пресслужби Мінекономіки.

Уряд робить ставку на стимулювання виробництва, залучення інвестицій у реальний сектор та збільшенні обсягів несировинного експорту.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • У Кіровоградській області планується відкрити три таких офіси – на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості, а ще в Олександрії та Новоукраїнці. 
  • В цих офісах бізнес може отримати консультації від того, як податися на гранти, чи написати бізнес-план, до того, як промаркувати товари, зазначила перша віцепремʼєрка – міністерка економіки Юлія Свириденко.
  • Також в офісі можна отримати консультації щодо програм, які супроводжує безпосередньо служба зайнятості: гранти «Власна справа», гранти для ветеранів/ветеранок та другого з подружжя, компенсація за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, ваучери на навчання працівників, програми навчання та перенавчання у центрах профтехосвіти, кваліфікована допомога із пошуком та підготовкою кадрів та інші. 
  • У цьому році на програми підтримки бізнесу уряд заклав до держбюджету понад 45 млрд грн. Для Кіровоградської області на цей рік передбачили 850 млн грн, повідомила Свириденко.
  • Офіс на Кіровоградщині працюватиме на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості за адресою: м. Кропивницький, вул. Є. Маланюка, 15.

Контекст

Офіси «Зроблено в Україні» – це складова політики уряду з підтримки українських виробників. Зокрема пріоритет уряду у цьому році на стимулюванні виробництва, залученні інвестицій у реальний сектор та збільшенні обсягів несировинного експорту.

Щодо програм підтримки для середнього бізнесу, фахівці центрів «Зроблено в Україні» зможуть перенаправити підприємців до профільних установ. 

Кабмін 20 серпня затвердив порядок надання грошової допомоги Національний кешбек. За програмою, яка запрацює з 2 вересня, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Національний кешбек має стати частиною великої урядової кампанії «Зроблено в Україні».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд